History

Min historia som designer och provokatör, är kanske inte så utvecklad...

Det kreativa, konstnärliga ligger i generna. Jag kommer från en familj, där vi alla håller på med det kreativa. Var och en på vårat eget vis.

Jag gick estetisk linje på gymnasiet. Där var ämnen som design-textil, design-metall, design-trä, fotografering, konst, kulturhistoria osv. Det var underbart!!!
Jag utvecklade mig mycket i det kreativa under de tre åren. Jag fick prova på nya tekniker, kasta mig ut i galna projekt, sammarbeta med likasinnade. Härligt.
Det gav mig blodad tand!!!

Efter studenten, hittade jag en högskola i Köpenhamn där jag läste liknande ämnen. Jätteroligt, men ändå begränsat. Som fattig student i Köpenhamn hade jag inte alltid råd att experimentera med material og projekt.

När jag var färdig med denna utbildning, drabbades jag av ett dåligt konstnärligt självförtroende. Det var svårt att stå vid sidan om andra konstnärer som jag beundrade, och samtidigt vara kritisk över mina egna verk.
Jag bestämde mig för att vara "förnuftig", hitta en utbildning jag alltid kunde komma tillbaka till om konsten inte fungerade.

Jag valde kockutbildning, roligt men låg kvalitet på just denna skola jag hade valt. Det blev inte min väg så jag hoppade av när jag hade klarat nästan hälften.
Senare fann jag specialpedagogutbildningen. Den uppfyller mina andra sidor av min personlighet och jag älskar mitt arbete med speciella barn.

Men inuti, brinner fortfarande konstnären, provokatöre, den här vansinniga Pippifigur som jag verkligen är.
Så...


Nu har jag för några år sedan tagit tag i denna del av min person igen. Känner att jag kan andas igen, självförtroendet är på topp, jag trivs och tror på det jag gör. Jag är också mycket busigare nu... JAG VÅGAR!!!

0 kommentarer:

Post a Comment