Sunday, December 4, 2011

happy December...

Så!!! Nu är det December. Det betyder att där ska hända en massa hela tiden, och samtidigt ska man skapa en lugn och mysig stämning. Inte lätt. För mig betyder det, att jag gör det jag orkar och så klart ser till att barnen får den julstämning de förtjänar.

Denna helgen betydde detta bakning på högt niveu och julgransfällning samt pyntning.


Hur mycket pepparkakor som helst blev bakade, vaniljkransar (som inte blev kransar men vaniljkransegaffelkakor för att alla spritspåsar ville något annat än det jag ville!!) och pepparnötter (dansk julsmåkaka). Alla fem barn var lyckliga, tänk vad lite småkakedeg kan göra. Detta året fuskade jag tillochmed, och använde färdigblandade kryddor i brev :-/ inte lika bra som mina egna, men smakade helt okej.

Renarna förtjanade sin egen pynt i år, därför har de bägge fått vita julkulor i hornen.

Julgranen är den största jag har haft i mitt eget hem, över tre meter hög :-D den är underbar. Alla barnen och jag och Mannen var ute i trädgården för att såga ner den. Den har varit utsedd till julgran sen våren och jag har tittat drömmande på den många gånger. Nu står den inne, vacker med galet och vackert pynt, och med en ärvd julstjärna i toppen. En sån stämning ett träd inomhus kan ge. Och det magiska ögonblicket, när stjärnan, som det sista pyntet på granen, kommer till topps.

Så... inte så mycket om garn denna gången. Det kommer, lovar <3


 


0 kommentarer:

Post a Comment